Atelier pentru copii: Istorii desenate | REMIX ID

Atelier pentru copii: Istorii desenate | REMIX ID

Atelierul va începe cu un tur ghidat pentru a descoperi istoriile relatate de artiști, continuând apoi cu relatarea istoriilor, proprii, de data aceasta de către copii, prin desen.

Coordonator atelier: Loredana Nedelcu, asistent curator în cadrul galeriei de artă contemporană META Spațiu

Workshop-ul este inspirat din seria de lucrări a artistei Ulrike Ettinger, intitulată „Spații limitrofe”, în care artista „pune în discuție propriile istorii generaționale și cercetări autobiografice sau de simultaneitate. „Baza” lucrărilor este o imagine emblematică din edițiile din anul 1980 a publicației Cântarea României, o publicație de propagandă comunistă prin excelență, de data aceasta un Fehldrucke, o greșeală de tipăritutră rezultată dintr-o eroare tehnologică care a etichetat obiectul ca fiind maculatură (într-o perioadă în care greșelile de tipăritură primeau deseori aprobarea de a fi puse în circulație), pe care artista desenează scene, „peisaje emoționale” din propriile istorii familiale personale și uneori turbulente, rejuvenate prin prospețimea unui obiect nou creat.” (Iris Ordean, curator al expoziției)

Participanții la atelier au, astfel, posibilitatea să devină contribuitori pornind de la lucrarea lui Ulrike și de a-și construi propriu traseu mental și imaginativ.

 

Vârsta recomandată: 7-12 ani

Număr maxim de participanți: 12

 

Acest atelier face parte din evenimentul REMIX ID 2023. 

Expoziția Made-up histories have long lives, evenimentul de deschidere a programului REMIX ID 2023, este o istorie a istoriilor. REMIX ID este despre tradiție și contemporaneitate, REMIX ID este un îndemn la solidaritate între etnii, între diversele grupuri sociale, între urban și rural, între oameni. REMIX ID propune dialogul intercultural într-o manieră creativă, care face apel atât la simțuri, cât și la intelect, folosind arta ca mediu de răspândire a unui mesaj de toleranță, pace și bună înțelegere prin alcătuirea unui mozaic artistic de artă, cercetare etnografică, documentare, muzică și imagine, în care sensurile străvechi ale comunităților etnice din Banatul rural se întâlnesc cu lumea puternic tehnologizată din mediul urban.

 

Organizatori: META Spatiu

Proiect cofinanțat de: Centrul de Proiecte Timișoara

Proiectul face parte din programul Timișoara 2023 – Capitală Culturală Europeană și este finanțat de Primăria Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara.

 

Notă:
18 martie: 12:00
Loc: MV sci-art
Prev project Next project
Scroll up Drag View