META Contemporary, programul cultural dezvoltat de Asociația META Spațiu începând cu anul 2017, are misiunea de a conecta artiștii contemporani cu publicul, prin realizarea de expoziții de artă contemporană, rezidențe, art-talk-uri, activități de educație prin cultură, editarea de cataloage și publicații, și alte tipuri de evenimente conexe.
Organizația prezintă o serie de expoziții și programe publice relevante, pentru a prezenta artiști din Timișoara, din țară și din străinătate, precum și pentru a promova experimentul artistic, colaborările transdiciplinare între artă și cercetare științifică, arta contemporană bazată pe concept științific și/sau realizată cu suport tehnologic, prin producerea, organizarea și promovarea de activități artistice și culturale participative, interdisciplinare și multimediale.
Despre META Spațiu
META Spațiu (activă din 2016) dezvoltă proiecte de artă contemporană și și-a pus bazele ca un nucleu artistic, curatorial și colaborativ, ce sprijină și prezintă lucrările artiștilor români și internaționali, cu intenția de a oferi o perspectivă pătrunzătoare asupra scenei artistice din Europa Centrală și de Est. Până în anul 2022, când s-a mutat într-un spațiu propriu, META Spațiu a operat ca un spațiu de artă eteric, ,,parazitând” alte spații – muzee, galerii, spații publice – cu scopul de a dezvolta colaborări, pe termen mediu și lung, cu alte entități artistice și de a contribui activ la promovarea artei și artiștilor contemporani în diverse contexte. A organizat expoziții de mari dimensiuni în diverse spații: muzee, galerii, spațiul public, centre culturale, din România, dar și din străinătate.
META Spațiu a creat MV sci-art, primul spațiu din România dedicat colaborărilor transdisciplinare dintre artă și știință, realizat în parteneriat cu Universitatea Politehnica Timișoara. Organizația promovează arta contemporană bazată pe concept științific și/sau realizată cu suport tehnologic, prin producerea și organizarea de activități culturale cu caracter pregnant participativ, interdisciplinar și multimedial. Un spațiu fluid, subiectiv și multidimensional, guvernat de idei, concepte, perspective multiple, întâlniri transdisciplinare, un spațiu care nu poate fi gentrificat, care nu se poate impune autocratic, ci este permanent negociat, recontextualizat și reevaluat. Un META Spațiu al posibilităților infinite, care continuă o tradiție – cea a unui oraș în care arta se bazează pe experiment, în care specificul industrial influențează un tip aparte de atitudine artistică.
Programele noastre includ colaborări cu universități, muzee, galerii de artă, spații artistice independente din România și din străinătate, care au condus la realizarea a peste 100 de evenimente publice de la înființare și până astăzi:
Direcții strategice
Expoziții și programe relevante
Promovare artiști locali, naționali și internaționali
Transdiciplinaritate între artă și cercetare științifică
Activități culturale participative, interdisciplinare și multimediale
Activități principale
- Expoziții de artă contemporană
- Rezidențe artistice
- Intervenții în spațiul public
- Art-talk-uri
- Performance-uri
- Proiecte educaționale
- Publicații
Echipa
No posts were found for provided query parameters.
Parteneri
Ești pasionat de artă, știință și tehnologie?