Ierbar cianotipic – atelier sci-art pentru copii | Sci-art your life!

Ierbar cianotipic – atelier sci-art pentru copii | Sci-art your life!

În cadrul acestui atelier, copiii vor învăța despre procesul fascinant al cianotipiei, o tehnică fotografică veche care utilizează lumina soarelui pentru a crea imagini unice și spectaculoase. Vom explora împreună diferite plante, flori și frunze, învățând despre formele și texturile lor uimitoare.

Coordonator atelier: Benjamin Bledea, artist

 

Vârsta recomandată: 6-14 ani

Număr maxim de participanți: 6

Partea I: Sâmbătă, 22.07.2023, ora 12:00

Partea II: Sâmbătă, 29.07.2023, ora 12:00

 

Acest atelier face parte din programul Sci-art your life!. 

Aventura noastră va începe cu o scurtă plimbare în natură, unde copiii vor fi încurajați să observe și să colecteze plante și flori care îi inspiră. După ce vom avea colecția specială de plante și flori, vom trece la partea creativă, iar copiii vor avea ocazia să își folosească imaginația și creativitatea pentru a crea propriul ierbar cianotipic. Vom învăța cum să așezăm delicatele noastre descoperiri naturale pe hârtie cianotipică și să le expunem la lumina soarelui pentru a obține imagini unice, albastre și pline de farmec.
Cianotipia este una din cele mai vechi tehnici fotografice și totodată una dintre cele mai simple de realizat nefiind nevoie de multe soluții și nici de o camera întunecată pentru a crea imagini spectaculoase și de un albastru de prusia foarte plăcut.
Prima carte de botanică care a conținut fotografii, creată de Anna Atkins, a fost alcătuită integral din cianotipii deoarece era cel mai eficient mod de a liustra toate detalile și formele complexe ale plantelor și a algelor care reprezentau o mare dificultate în a le reproduce prin desen liber.
În prima parte a atelierului vor realiza cianotipii cu diverse plante, crengi, frunze, iar în a două parte vom realiza o coperta pentru propria mini-carte de botanică folosindu-ne de imaginile create inițial.

 

Design grafic: Josepha Blanchet

Organizatori: META Spatiu

Evenimentul face parte din programul Sci-art your life!, parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.
Program co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

Notă:
  • Participarea copiilor este gratuită.
  • Toate materialele necesare desfășurării atelierului sunt puse la dispoziție de organizator.
  • Condiție obligatorie: Înscrierea presupune participarea la ambele sesiuni ale atelierului.
  • Vă rugăm să vă înscrieți completând următorul formular:
      https://forms.gle/wzNAx4um7JLM5P319
22 iulie: 12:00
29 iulie: 12:00
Loc: MV sci-art
Prev project Next project
Scroll up Drag View