Atelier pentru familii: Memorii asamblate | REMIX ID

Atelier pentru familii: Memorii asamblate | REMIX ID

Ce să aduci: fotografii de familie, obiecte dragi pe care nu vrei să le arunci (dar care stau ascunse prin sertare), textile etc. Materialele suport necesare atelierului (carton, lipici, reviste, culori etc.) sunt puse la dispoziție de către organizatori.

Coordonator atelier: Loredana Nedelcu, asistent curator în cadrul galeriei de artă contemporană META Spațiu

Atelierul va începe cu un tur ghidat pentru a descoperi istoriile relatate de artiști, continuând apoi cu relatarea istoriilor proprii, de data aceasta de către familii. Workshop-ul este inspirat de lucrările lui Cătălin Marius Petrișor Hereșanu, intitulate „Ramblers as souvenirs” și „Makeup of sky”, în care artistul „este preocupat de selecția afectivă a memoriei, și, anume, de obiectele-memorii pe care oamenii le socotesc netrebuincioase, le arunci și le uită.” (Iris Ordean, curator al expoziției).

Participanții au, astfel, posibilitatea să își creeze propriile asamblaje pornind de la lucrările lui Cătălin Petrișor.

 

Vârsta recomandată: 7-12 ani

Număr maxim de participanți: 12

 

Acest atelier face parte din evenimentul REMIX ID 2023. 

Expoziția Made-up histories have long lives, evenimentul de deschidere a programului REMIX ID 2023, este o istorie a istoriilor. REMIX ID este despre tradiție și contemporaneitate, REMIX ID este un îndemn la solidaritate între etnii, între diversele grupuri sociale, între urban și rural, între oameni. REMIX ID propune dialogul intercultural într-o manieră creativă, care face apel atât la simțuri, cât și la intelect, folosind arta ca mediu de răspândire a unui mesaj de toleranță, pace și bună înțelegere prin alcătuirea unui mozaic artistic de artă, cercetare etnografică, documentare, muzică și imagine, în care sensurile străvechi ale comunităților etnice din Banatul rural se întâlnesc cu lumea puternic tehnologizată din mediul urban.

 

Organizatori: META Spatiu

Proiect cofinanțat de: Centrul de Proiecte Timișoara

Proiectul face parte din programul Timișoara 2023 – Capitală Culturală Europeană și este finanțat de Primăria Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara.

 

Notă:
25 martie: 12:00
Loc: MV sci-art
Next project
Scroll up Drag View