InterviuLiliana Mercioiu-Popa | Cât de mult transformăm materia?

Liliana Mercioiu-Popa | Cât de mult transformăm materia?

Liliana Mercioiu-Popa este un artist vizual care trăiește și lucrează în Timișoara. Ea s-a remarcat în ultimii ani prin participarea, în 2015 și 2019, la Bienala Internațională Art Encounters și la numeroase expoziții de grup naționale și internaționale.

Cât de mult transformăm materia? pornește de la ideea că în natura omului nu este numai nevoia de a locui lumea, dar și de a o transforma încontinuu. La baza societății consumeriste, într-un ritm alert și polivalent, stă transformarea materiei, lucru cu atât mai nociv pentru mediu dar și pentru propria sănătate/existență, cu cât această procesare este mai complexă, implicând un lanț logistic multifațetat. Cât de mult transformăm materia? este o întrebare cheie cu privire la echilibrul precar dintre exploatare și sustenabilitate și presupune un angajament conștiincios și responsabil din partea fiecăruia în relația cu lumea din jur.

Program co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Scroll up Drag View