InterviuLoredana Nedelcu | curator Shared experiences

Loredana Nedelcu | curator Shared experiences

Loredana Nedelcu este absolventă a Facultății de Arhitectură și Urbanism din Timișoara. Încă din primii ani de studenție a mers în direcția proiectelor culturale și a fost interesată de conexiunile nevăzute dintre diverse domenii și abordările interdisciplinare. A debutat curatorial cu expoziția Shared Experiences.

Shared Experiences a pornit de la premisa creării unei rețele de colaboare între artiști din Timișoara și București – Dorian Bolca, Floriama Cândea, Claudia Chiriță, Cătălin Crețu, Cosmin Haiaș, Liliana Mercioiu-Popa, și oameni de știință din comunitatea Universității Politehnica Timișoara. Centrată în jurul unei rezidențe care a avut loc vara aceasta la MV sci-art și în laboratoarele UPT, expoziția a investigat modul în care practicile artistice și cele științifice se pot intersecta pentru a da naștere unor idei și concepte noi.

Având la bază concepte din știința rețelelor, expoziția Shared Experiences a devenit un grid fluid de idei și concepte, aflate, încă, în stadiul de incubare, un proces care ne-a invitat să explorăm perspective multiple privind lumea din jurul nostru și modul în care arta și știința pot deveni “centri de influență” în conturarea noilor rețele sociale, economice etc. Artiștii au făcut tranziția către tărâmul științelor exacte, al iterației științifice și al testării realității prin experiment de laborator, iar oamenii de știință și-au lărgit orizonturile de cunoaștere și au făcut cunoștință cu alte tipuri de abordări. Experiențele împărtășite au devenit, astfel, noduri de rețea, aglomerări de informație epistemologică care pot genera efecte tangibile în configurarea unor societăți mai deschise spre inovație și experiment.


Program co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Scroll up Drag View