InterviuCosmin Haiaș | O elipsă și elipse infinite

Cosmin Haiaș | O elipsă și elipse infinite

Cosmin Haiaș este artist și inginer în automatizări și este interesat de descoperirea ideilor prin abordarea și îmbinarea tehnologiei informației și a proceselor tehnologice cu cele de creație artistică.

O elipsă și elipse infinite este o instalație care se inspiră din opera conceptuală a lui Joseph Kosuth, „One Chair and Three Chairs”. Lucrarea explorează natura multifațetată a reprezentării corpurilor sau a obiectelor atunci când știința și arta formează o entitate hibridă perfect armonizată. Cu evoluția continuă a tehnologiei, posibilitățile reprezentării devin din ce în ce mai diversificate, permițându-ne să explorăm noi dimensiuni ale creativității și ale înțelegerii lumii înconjurătoare. Artistul a reprezentat elipsa prin cipuri pe care a printat nanometric imagini, poezii, definiții ale elipsei, prezentând astfel posibilitățile reprezentării lumii într-un număr infinit de perspective.

Program co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Scroll up Drag View