Floriama Cândea | Rețele defensive
Floriama Cândea explorează prin demersul său artistic modul în care putem descifra semnele / formele prin analogie și modul în care reproducerea și recontextualizarea pot redefini semnificația sau individualitatea imaginilor.
Rețele defensive reprezintă un set de imagini generate cu AI ce descriu rețelele unor semne/trasee lăsate de diverși paraziți ai plantelor, cercetând modul în care acestea pot să inducă în eroare prădătorii prin aparența și textura frunzelor. Prin explorarea intervențiilor biologice și a manipulării estetice, artista imaginează strategii defensive ale plantelor. Inspirate de modelele unice ale urmelor lăsate de molia minieră a frunzelor, imaginile redau frunzelor puterea de a se apăra și de a păcăli prădătorii, făcându-i să creadă că au fost deja pradă.
Program co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.