InterviuCătălin Creţu | Eterofonii optosonice – extensii acustice

Cătălin Creţu | Eterofonii optosonice – extensii acustice

Cătălin Creţu este compozitor și artist multimedia. El are o creaţie bogată în care se regăsesc lucrări în diferite genuri, de la muzică de cameră, corală şi opusuri simfonice la muzică electronică, muzică asistată de calculator sau lucrări multimedia interactive.

Eterofonii optosonice – extensii acustice reprezintă o lucrare artistică care pune în discuție ipostaze complexe ale sincronicității, cu o bază conceptuală specifică muzicii – eterofonia. Eterofonia se referă la devierea accidentală de la linia melodică de bază atunci când două sau mai multe voci intonează aceeași melodie. Acest concept muzical aduce în prim-plan ideea că, în ciuda armoniei inițiale, diferențele și devierile pot adăuga un strat interesant de complexitate și profunzime în interpretarea muzicală.

Program co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Scroll up Drag View