InterviuClaudia Chiriță | The Whisper Network

Claudia Chiriță | The Whisper Network

Claudia Chiriță este lector și cercetător în logică matematică și inteligență artificială la Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea din București. În paralel cu activitatea universitară, lucrează ca artist multimedia.

The Whisper Network, aflată într-un stadiu intermediar, constă dintr-o rețea de ofuri șoptite de indivizi unei mulțimi necunoscute, pierdute în timp, simulând un proces ludic de vindecare și apropiere. Conceptul lucrării presupune ca ofurile, șoptite în găurile lucrării, să fie măsurate cu un dispozitiv inventat cu traductor magnetofluidic de presiune și să obțină un calificativ prin care ar fi acceptate în rețea. Prin astuparea găurii cu un abțibild baldessarian, oful rămâne secret. Acest proces intim de umplere a golurilor din lucrare cu ofurile personale și transformarea continuă a lucrării de către vizitatori reprezintă necesitatea colaborării și apropierii în contextul societății contemporane.

Program co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Scroll up Drag View