ProgramExpozitiePuterea niciodată nu-și cere iertare | Marilena Preda Sânc | BIOHAZARD @NAG

Puterea niciodată nu-și cere iertare | Marilena Preda Sânc | BIOHAZARD @NAG

Faber – Splaiul Peneș Curcanul nr. 4-5

03 oct 2020

Interval orar:
22.30 22.45

Artist: 

Marilena Preda Sânc

Curator:  

Mirela Stoeac-Vlăduți

s
Lloyd Beak

Artist

s
Yoko Nan

Artist

s
Chris Winter

Artist

Puterea niciodată nu-și cere iertare este cel de-al patrulea eveniment de activare din cadrul BIOHAZARD, capitol introductiv al proiectului ANTHROPOCENE. New Species, organizat de META Spațiu la Timișoara.

Cele două filme, care, pentru această formulă expozițională, au fost montate într-o singură proiecție vor fi prezentate pentru prima dată în România, și acuză ”agresivitatea societății umane manipulată de Putere în favoarea puținilor fericiți care și-au pierdut compasiunea pentru ceilalți/umanitatea” (Marilena Preda Sânc).

Imaginea este împărțită în două registre – între cei doi poli ai dinamicii puterii economice și sociale pe care artista o critică în mod deschis, printr-o expresie vizuală care comunică mesajul direct și concis, în afara – sau înaintea – exprimării metaforice sau simbolice. Asocierea directă a elementelor iconice cu o expresie definită de claritate și monumentalitate este specifică pentru lucrările sale indiferent de media cu care lucrează – pictură, video, instalație, iar subiectul și atitudinea miltantă se înscriu printre temele majore ale cercetării și practicii sale artistice. (Mălina Ionescu)

Notă:  

Evenimentul face parte din Noaptea Albă a Galeriilor Timișoara

 

Organizatori:  

Galeria de artă contemporană META Spațiu, FABER

 

Tags:
Scroll up Drag View