ProgramExpozitieDan Perjovschi | Newspaper insert X Banatul azi

Dan Perjovschi | Newspaper insert X Banatul azi

Timișoara – Bld. Mihai Viteazu nr. 1

19 mai 2022

Deschidere:
19.00

Artist: 

Josépha Blanchet, Cosmin Haiaș, Mălina Ionescu, Andreea Medar, Silvia Moldovan

Curator:  

Mirela Stoeac-Vlăduți

s
Lloyd Beak

Artist

s
Yoko Nan

Artist

s
Chris Winter

Artist

Într-un moment de incertitudine, în care riscul desensibilizării este real, desenele lui Dan Perjovschi publicate în ziarul timișorean Banatul azi au impactul direct și imediat al mesajului – simultan vizual și textual – că trebuie să menținem vie atenția asupra acțiunilor inumane ale Rusiei asupra Ucrainei. Insertul său în publicație devine, în acest fel, o știre actuală și urgentă, ce readuce la ordinea zilei un subiect important, care ar trebui să ne privească pe toți, dar care se diluează pe zi ce trece în percepția publică.

Acțiunea artistică face parte din seria “Weapons of mass construction” realizată de centrul cultural MV sci-art pentru susținerea refugiaților ucraineni din România.


𝐌𝐄𝐓𝐀 𝐒𝐩𝐚𝐭̦𝐢𝐮 (activă din 2016) dezvoltă proiecte de artă contemporană ce sprijină și prezintă lucrările unor artiștil români și internaționali, cu intenția de a oferi o perspectivă pătrunzătoare asupra scenei artistice din Europa Centrală. Până în anul 2022, când s-a mutat într-un spațiu propriu, META Spațiu a operat ca un spațiu de artă eteric, ,,parazitând” alte spații – muzee, galerii, spații publice – cu scopul de a dezvolta colaborări, pe termen mediu și lung, cu alte entități artistice și de a contribui activ la promovarea artei și artiștilor contemporani în diverse contexte.

𝐌𝐕 𝐬𝐜𝐢-𝐚𝐫𝐭 este un centru de știință și artă contemporană fondat de Universitatea Politehnică din Timișoara și META Spațiu, care își propune să genereze descoperire, dialog și colaborare transdisciplinară.

Notă:  

Evenimentul face parte din Noaptea Albă a Galeriilor Timișoara

 

Organizatori:  

Organizatori: META Spațiu Timișoara & MV sci-art

 

Scroll up Drag View