AnunturiOPEN CALL Sci-art your life!

OPEN CALL Sci-art your life!

MV sci art
Timișoara – Bld. Mihai Viteazu nr. 1, Căminul 1MV

15 aug- 5 sept '23

Deadline: 

5 septembrie 2023

Expoziție de instalații media de mari dimensiuni pentru exterior
 
Locația proiectului: MV sci-art center, Timișoara, Bd. Mihai Viteazul nr. 1
Termenul limită de înregistrare: 5 septembrie 2023
Rezultatele open call-ului: 15 septembrie 2023 
Data de început și de sfârșit a instalației: 15 octombrie – 25 noiembrie 2023
 
DESPRE PROIECT
Sci-art your life!, program de artă contemporană și știință este realizat de META Spațiu, cu sprijinul Centrului de Cultură și Artă al județului Timiș, Centrului de Proiecte Timișoara și AFCN (Administrația Fondului Cultural Național).
Evenimentele propuse în cadrul Sci-art your life! au loc la centrul MV sci-art și explorează diverse zone epistemologice, de la experimentul științific la cel artistic, de la modelele de construcție arhitecturală la cele structural-sociale, cu scopul de a pune focusul pe zonele de intersecție dintre domeniile artă, știință și tehnologie.
Co-existența elementelor disjunctive și sintetizarea ideilor comune în domeniile vizate de eveniment este imperativă pentru deschiderea unor noi căi de comunicare, a perspectivelor multiple și a schimbului real de idei în comunitatea timișoreană.
 
DESPRE OPEN CALL & DESPRE CE FEL DE INSTALAȚII SUNT AȘTEPTATE 
Prin acest apel deschis, META Spațiu caută propuneri de instalații de mari dimensiuni (sunete, lumini, texte, sculpturi etc.), care să fie amplasate în spațiul exterior al MV sci-art și care să exploreze condiția umană într-o societate tehnologică contemporană. Invităm artiștii să conceapă și să manifeste instalații artistice monumentale care transcend granițele tradiționale, făcând legătura între artă și știință, aprinzând noi dimensiuni ale gândirii și declanșând dialoguri transformatoare. 
Acceptăm doar lucrări care sunt deja realizate sau se află într-un stadiu foarte avansat de dezvoltare (minim 70% din instalație este deja realizată). Lucrările de artă trebuie să reziste la condiții exterioare. Îi încurajăm pe artiști să se gândească la soluții care să fie cât mai sustenabile, integrate în arhitectura spațiului și în relație cu misiunea și valorile MV sci-art center. 
 
DESPRE LOCAȚIA PROIECTULUI
MV sci-art este un centru de artă contemporană și știință fondat de META Spațiu și Universitatea Politehnica din Timișoara, cu scopul de a genera colaborări transdisciplinare, dialog și proiecte intersecționale între diverse arii de expertiză și interes.
 
Lucrările vor fi instalate în spațiul exterior al centrului MV sci-art. Spațiul reprezintă o grădină cu suprafața de aproximativ 1.000 mp.
 
BUGET
20.000 lei/onorariu artist 
 
CONDIȚII DE PARTICIPARE
Costul de transport al lucrării, montaj, demontaj intră în sarcina autorului
Organizatorul asigură costurile de cazare și transport pentru artiștii selectați pentru o perioadă de max. 5 zile
 
APLICARE
Pentru a aplica trebuie să completezi formularul disponibil aici.
Proiectul face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul OverBorder Culture+, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.
Evenimentul face parte din programul Sci-art your life!, parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.
Program co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. 
 
𝐌𝐕 𝐬𝐜𝐢-𝐚𝐫𝐭 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐞𝐫
Timișoara, Bd. Mihai Viteazul nr. 1
www.metacontemporary.ro
contact@metacontemporary.ro
Scroll up Drag View