ProgramArtist talkArtist Walk & Talk cu Alexandra Boaru @NAG

Artist Walk & Talk cu Alexandra Boaru @NAG

Aethernativ – str. Mărășești nr. 14

12 oct 2019

Interval orar:
21.00 03.00

Artist: 

Alexandra Boaru

Curator: 

Mirela Stoeac-Vlăduți

Galeria de arta contemporană META Spatiu prezintă, în cadrul NAG – Noaptea Albă a Galeriilor Timișoara 2019 – expoziția To grow my leaves, to bloom my flowers, to harvest my fruits a artistei Boaru Alexandra.

Evenimentul va avea loc la Aethernativ (Strada Mărășești 14, Timișoara) vineri, 11 octombrie, de la ora 21:00.

Artist statement

Grija pentru trecut, prezent și viitor este în natura umană, astfel că ea ne face să ne închidem în noi înșine. Pentru a putea scapă din acest triunghi, am decis că nu îmi mai doresc să fiu o ființă umană și vreau să devin o plantă. Explorând o metamorfoză speculativă, în care ființă „umană” devine ființa „plantă”, scopul acestui proiect este de a scapă de supliciul de a fi om și de a îmbrățișa însușirile vegetale.

Dorința arzătoare de a renunța la orice trăsături umane este prezentată într-o serie de experimente a căror succes sau eșec este la libera interpretate a privitorului. A te mărita cu o plantă pentru a-i „adopta” acesteia specia, a te pune pe jos dezbrăcat și a-ți lasă celulele să facă un exercițiu de fotosinteză sau de a pretinde că ești o floare. Acestea experimente sunt doar încercări disperate care descriu frustrarea ființei umane și încercarea sa de a fi ființă umană. Natura statică și calmă a experimentelor, extrasă din firea plantelor, este menită să inducă privitorul într-o stare meditativă, cu scopul de a-și regândi poziția în ecosistemul din care face parte.

Notă:  

Intrarea este liberă.

 

Organizator:  

Organizatori: META Spatiu

Parteneri: Aethernativ

Scroll up Drag View