ProgramArtist talkTALK Vladimir Us | Infrastructuri culturale alternative pentru un oraș deschis și incluziv

TALK Vladimir Us | Infrastructuri culturale alternative pentru un oraș deschis și incluziv

Artiști: 

Andreea Medar

Curator:  

Mălina Ionescu

s
Lloyd Beak

Artist

s
Yoko Nan

Artist

s
Chris Winter

Artist

Infrastructuri culturale alternative pentru un oraș deschis și incluziv

Marți, 8 noiembrie, de la ora 18:00, va avea loc un art talk cu Vladimir Us (artist și curator) despre scena culturală și infrastructurile culturale alternative care contribuie la un oraș deschis și incluziv. 
 
Prezentarea își propune să familiarizeze participanții cu contextul politic și economic al transformărilor sociale și urbane prin care au trecut atât Republica Moldova, cât și capitala Chișinău, în ultimele decenii. 

“În calitate de curator am avut ocazia să cunosc și să lucrez alături de artiști și artiste, lucrători și lucrătoare culturale, cu care am dezvoltat lucrări și proiecte în spațiile publice din Chișinău, drept reacție la modul în care este comercializat spațiul public și la transformările urbane de o factură capitalistă. 
Pe baza documentației existente a mai multor proiecte de activism cultural desfășurate sub umbrela Asociației Oberliht, vom afla despre mizele artistice dar și politice ale acestora, făcând cunoștință mai în detaliu cu lucrările participanților la programele noastre și cu problemele pe care le-au abordat” – Vladimir Us
 
În cele din urmă, vom încerca să răspundem la întrebarea cum să ne poziționăm astăzi în raport cu noțiunea de „public”, căutând în același timp răspunsuri (locale) la transformările (globale) în curs și identificând soluții durabile.
 

 
𝑉𝑙𝑎𝑑𝑖𝑚𝑖𝑟 𝑈𝑠 (1980) 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑎𝑟𝑡𝑖𝑠𝑡 𝑠̦𝑖 𝑐𝑢𝑟𝑎𝑡𝑜𝑟 𝑠𝑡𝑎𝑏𝑖𝑙𝑖𝑡 𝑖̂𝑛 𝐶ℎ𝑖𝑠̦𝑖𝑛𝑎̆𝑢, 𝑀𝑜𝑙𝑑𝑜𝑣𝑎, 𝑚𝑒𝑚𝑏𝑟𝑢 𝑓𝑜𝑛𝑑𝑎𝑡𝑜𝑟 𝑎𝑙 𝐴𝑠𝑜𝑐𝑖𝑎𝑡̦𝑖𝑒𝑖 𝑇𝑖𝑛𝑒𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝐴𝑟𝑡𝑖𝑠̦𝑡𝑖 𝑂𝑏𝑒𝑟𝑙𝑖ℎ𝑡 (ℎ𝑡𝑡𝑝://𝑜𝑏𝑒𝑟𝑙𝑖ℎ𝑡.𝑜𝑟𝑔). 𝐴 𝑠𝑡𝑢𝑑𝑖𝑎𝑡 𝑎𝑟𝑡𝑎̆, 𝑐𝑢𝑟𝑎𝑡𝑜𝑟𝑖𝑎𝑡, 𝑚𝑎𝑛𝑎𝑔𝑒𝑚𝑒𝑛𝑡 𝑐𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎𝑙 𝑠̦𝑖 𝑝𝑜𝑙𝑖𝑡𝑖𝑐𝑖 𝑐𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎𝑙𝑒 𝑙𝑎 𝐶ℎ𝑖𝑠̦𝑖𝑛𝑎̆𝑢, 𝐵𝑒𝑙𝑔𝑟𝑎𝑑 𝑠̦𝑖 𝐺𝑟𝑒𝑛𝑜𝑏𝑙𝑒. 𝑃𝑟𝑖𝑛 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑎̆𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑠̦𝑖 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑒𝑙𝑒 𝑠𝑎𝑙𝑒 𝑟𝑒𝑐𝑒𝑛𝑡𝑒, 𝑈𝑠 𝑒𝑥𝑝𝑙𝑜𝑟𝑒𝑎𝑧𝑎̆ 𝑝𝑟𝑜𝑐𝑒𝑠𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑡𝑟𝑎𝑛𝑠𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑟𝑒 𝑎 𝑠𝑝𝑎𝑡̦𝑖𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑝𝑢𝑏𝑙𝑖𝑐 𝑑𝑖𝑛 𝑜𝑟𝑎𝑠̦𝑒𝑙𝑒 𝑝𝑜𝑠𝑡-𝑠𝑜𝑣𝑖𝑒𝑡𝑖𝑐𝑒, 𝑓𝑖𝑖𝑛𝑑 𝑝𝑟𝑒𝑜𝑐𝑢𝑝𝑎𝑡 𝑡𝑜𝑡𝑜𝑑𝑎𝑡𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑛𝑒𝑣𝑜𝑖𝑎 𝑐𝑜𝑛𝑐𝑒𝑝𝑡𝑢𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎̆𝑟𝑖𝑖 𝑢𝑛𝑒𝑖 𝑟𝑒𝑡̦𝑒𝑙𝑒 𝑎𝑙𝑡𝑒𝑟𝑛𝑎𝑡𝑖𝑣𝑒 𝑑𝑒 𝑠𝑝𝑎𝑡̦𝑖𝑖 𝑝𝑢𝑏𝑙𝑖𝑐𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝐶ℎ𝑖𝑠̦𝑖𝑛𝑎̆𝑢. 
Scroll up Drag View