Workshop pentru familii: MEME ART HISTORY

Workshop pentru familii: MEME ART HISTORY

MEME ART HISTORY este o provocare pe care centrul MV sci-art o lansează în cadrul programului Sci-art your life! și constă într-un workshop special creat pentru familii, în care veți avea șansa de a experimenta, într-un mod ludic și facil, modul în care arta poate deveni un mijloc extrem de direct de exprimare.

Coordonator atelier: Ioana Cociș, asistent curator al MV sci-art și artist vizual

 

Vârsta recomandată: 7-12 ani

Număr maxim de participanți: 12

 

Pornim, alături de Mirela Stoeac-Vlăduți, directorul centrului de artă contemporană și știință MV sci-art, cu un tur ghidat pentru adulți prin expozițiile aflate în desfășurare în cadrul centrului cultural MV (Ki50saga și This is where i post from), aflăm ce presupune experimentul artistic, ne imersăm în lumea meme-urilor, după care, împreună cu Ioana Cociș, vom descoperi cum putem crea meme care să ne ajute să comunicăm mai ușor ceea ce simțim, gândim și ne dorim – în raport cu noi înșine și cu lumea din jurul nostru.

 

Despre expoziții
ki50saga prezintă activitatea celui mai longeviv grup artistic experimental din România – kinema ikon – sub forma albumelor de artă, a revistelor și a publicațiilor lansate de-a lungul timpului, precum și a unei “ecranizări” a evenimentelor organizate de colectiv. De asemenea, evenimentul marchează lansarea catalogului ki50 la Timișoara. Cei peste 50 de ani de activitate ai colectivului, înființat de George Săbău în 1970 și condus astăzi de reVoltaire, însumează sute de evenimente artistice, o reprezentare a României la Bienala de la Veneția (2008), zeci de filme și producții experimentale și cataloage anuale publicate începând cu 2012.
This is where I post from (Datejuice, Tudor Ciurescu, Megan Dominescu, Marta Mattioli, Radu Pandele) explorează modul în care mema generează noi sisteme semiotice în interiorul platformelor digitale, un discurs estetic cu o logică internă specifică mijloacelor de comunicare din social media, care are capacitatea de a transmite cunoaștere culturală și tehnologică. De asemenea, expoziția adresează subiecte care țin de modul în care este creată, expusă și receptată arta contemporană în societatea actuală și chestionează principiile de funcționare ale pieței de artă. Prin prezența în cadrul unei galerii de artă contemporană, rezonanța termenului memă devine ea însăși discutabilă, o formă alternativă la natura elitistă a lumii artei și o anulare a granițelor dintre “low” și “high art”, ce are potențialul de a deveni un catalizator esențial pentru democratizarea artei și perturbarea normelor general acceptate, dar și pentru provocarea unui dialog vital privind o nouă înțelegere atât a lumei artei, cât și a societății, în ansamblul ei.

Workshop-ul face parte din modulul pedagogic al programului Sci-art your life! al META Spațiu, în parteneriat cu Universitatea Politehnica Timișoara, și realizat cu sprijinul AFCN (Adminstrația Fondului Cultural Național) și al Consiliului Județean Timiș.

 

Organizatori: META Spatiu

Proiect cofinanțat de: AFCN, Consiliul Județean Timiș

𝑃𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚 𝑐𝑜-𝑓𝑖𝑛𝑎𝑛𝑡̦𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝐴𝐹𝐶𝑁. 𝑃𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑢𝑙 𝑛𝑢 𝑟𝑒𝑝𝑟𝑒𝑧𝑖𝑛𝑡𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝑚𝑜𝑑 𝑛𝑒𝑐𝑒𝑠𝑎𝑟 𝑝𝑜𝑧𝑖𝑡̧𝑖𝑎 𝐴𝑑𝑚𝑖𝑛𝑖𝑠𝑡𝑟𝑎𝑡̦𝑖𝑒𝑖 𝐹𝑜𝑛𝑑𝑢𝑙𝑢𝑖 𝐶𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎𝑙 𝑁𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙. 𝐴𝐹𝐶𝑁 𝑛𝑢 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑟𝑒𝑠𝑝𝑜𝑛𝑠𝑎𝑏𝑖𝑙𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑐𝑜𝑛𝑡̦𝑖𝑛𝑢𝑡𝑢𝑙 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑠𝑎𝑢 𝑑𝑒 𝑚𝑜𝑑𝑢𝑙 𝑖̂𝑛 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑟𝑒𝑧𝑢𝑙𝑡𝑎𝑡𝑒𝑙𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑝𝑜𝑡 𝑓𝑖 𝑓𝑜𝑙𝑜𝑠𝑖𝑡𝑒. 𝐴𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒𝑎 𝑠𝑢𝑛𝑡 𝑖̂𝑛 𝑖̂𝑛𝑡𝑟𝑒𝑔𝑖𝑚𝑒 𝑟𝑒𝑠𝑝𝑜𝑛𝑠𝑎𝑏𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑏𝑒𝑛𝑒𝑓𝑖𝑐𝑖𝑎𝑟𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑛𝑡̦𝑎̆𝑟𝑖𝑖.
𝐴𝑐𝑡̧𝑖𝑢𝑛𝑒 𝑐𝑜𝑓𝑖𝑛𝑎𝑛𝑡̦𝑎𝑡𝑎̆ 𝑑𝑒 𝐶𝑜𝑛𝑠𝑖𝑙𝑖𝑢𝑙 𝐽𝑢𝑑𝑒𝑡̦𝑒𝑎𝑛 𝑇𝑖𝑚𝑖𝑠̦, 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚𝑢𝑙 𝑇𝑖𝑚𝐶𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎 2022.

 

Notă:
  • Participarea este gratuită.
  • Vă rugăm să vă înscrieți prin email la contact@metacontemporary.ro
23 iulie 2022: 12:00
Loc: MV sci-art
Prev project Next project
Scroll up Drag View