MEATING by Virgilius Moldovan

ProgramExpozitieMEATING by Virgilius Moldovan

Muzeul de Artă Timișoara – Piața Unirii nr.1

21 iul - 12 sep / 2017

Vernisaj:
21 iul, 18.30

PROGRAM DE VIZITARE:

Marți – Duminică 10.00 – 18.00

Artiști: 

Virgilius Moldovan

Coordonator proiect:  

Mirela Stoeac-Vlăduți

s
Lloyd Beak

Artist

s
Yoko Nan

Artist

s
Chris Winter

Artist

Cunoscut mai mult peste Ocean și în Europa – cu precădere in Austria, în a cărei capitală locuiește si lucrează de mai bine de trei decenii – artistul Virgilius Moldovan este protagonistul expoziției de artă contemporană „MEATING” din cadrul celei de-a doua ediții a proiectului Baroque||Urban. 

Lucrările sale, prezentate anterior în galerii, muzee, târguri și bienale de artă din Amsterdam, Beijing, Brașov, Cluj, Craiova, Florența, Frankfurt, Köln, Linz, Miami, Nashville, Praga, Rotterdam, sau Viena, ajung pentru prima dată la Timișoara, în cadrul evenimentului găzduit în perioada 21 iulie – 12 septembrie de Muzeul de Artă din Timișoara și organizat de Asociația Festivalul Baroc, Muzeul de Artă Timișoara și META Gallery.

„Născut în Brașov, la jumătatea decadei pe parcursul căreia orașul a purtat numele lui Stalin, Virgilius Moldovan este un artist excepțional, care nu necesită introducere pe plan internațional. Lucrările sale se regăsesc în spațiul public austriac și în numeroase colecții și expoziții ale galeriilor, muzeelor, târgurilor sau bienalelor de artă contemporană europene și de peste ocean. Mare parte din activitatea sa expozițională și de creație este concentrată la Viena, unde locuiește și lucrează de mai bine de trei decenii.
Prin expoziția de față, găzduită de Muzeul de Artă din Timișoara, în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului Baroque||Urban, personajele sale considerate adesea controversate ajung în premieră și în atenția publicului timișorean.
Neexcluzând alte mijloace de exprimare artistică, practica sa constă preponderent în sculptură, în care recurge la diverse materiale precum bronz, ghips, rășină sau silicon, din punct de vedere tehnic și la referințe istorice și socio-culturale, din punct de vedere al tematicii abordate. Pe artist îl preocupă, după cum însuși mărturisește, „morfologii aparte („Le Citoyen”) chiar patologice („Iris” ) sau excursuri politice neurotice („Rabbit hunter”, „Double target”)”.

Informații bilete

Achiziționarea biletului de intrare în valoare de 20 lei se face direct de la casieria Muzeului de Artă Timișoara. Pentru ELEVI, STUDENȚI și PENSIONARI biletul de intrare are valoarea de 10 lei.

Organizatori:

Organizatori: META Spatiu, Muzeul de Artă din Timișoara, Asociația Festivalul Baroc

Parteneri:

Partener principal: BRD
Parteneri: FLEX, Fundația HERCZEG, Riello UPS, Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană, Direcția Pentru Cultură Timiș, Institutul Francez Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara, Casa Studenților din Timișoara, Cărturești, Moritz Eis și In-tuition.ro
Parteneri media: Modernism.ro, Radio România Cultural, Revista Altfel, METAzine 

Realizat cu sprijinul:

Realizat cu sprijinul: Primăria Municipiului Timișoara, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara și Consiliul Județean Timiș

Organizatori: META Spatiu & SEPALE

Parteneri: Casa Artelor – Directia Judeteana pentru Cultura Timis, Forumul cultural austriac, kinema ikon, 12-14 contemporary, Complexul Muzeal Arad, Calpe, Prospero

Partener strategic: Universitatea Politehnică din Timișoara

Proiect cofinanțat de: AFCN

Video: reVoltaire

Sound: Social Networks Apocalypse by Humanfobia (attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0)

Artwork: detaliu „Breathing plastic” – Andreea Medar, shoot by Medar Mihai

Notă:
  • Evenimentul va fi organizat cu respectarea măsurilor de prevenție Covid în vigoare
  • Vernisajul va avea loc joi, 5 august, între orele 19.00 – 23.45

Scroll up Drag View