ProgramExpozitieTo grow my leaves, to bloom my flowers, to harvest my fruits

To grow my leaves, to bloom my flowers, to harvest my fruits

Aethernativ – str. Mărășești nr. 14

01 - 25 sep 2019

Program de vizitare:
17.00 23.00

Artist: 

Alexandra Boaru

Curator: 

Mirela Stoeac-Vlăduți

Parte a WORK IN PROCESS, cea de-a patra ediție a proiectului Baroque II Urban, organizat de galeria de artă contemporană META Spatiu, expoziția To grow my leaves, to bloom my flowers, to harvest my fruits se va desfășura în perioada 1 septembrie – 25 septembrie la Aethernativ Café.

Boaru Alexandra este absolventă a Universității din Portsmouth (UK), iar în expoziția de față pune în discuție modul în care artistul se poate raporta la problemele globale de mediu înconjurător, nu printr-o atitudine analitică sau critică, ci printr-un proces imaginativ de metamorfozare din postura umană în cea vegetală.

Artist statement:

Grija pentru trecut, prezent și viitor este în natura umană, astfel că ea ne face să ne închidem în noi înșine. Pentru a putea scapă din acest triunghi, am decis că nu îmi mai doresc să fiu o ființă umană și vreau să devin o plantă. Explorând o metamorfoză speculativă, în care ființă „umană” devine ființa „plantă”, scopul acestui proiect este de a scapă de supliciul de a fi om și de a îmbrățișa însușirile vegetale.

Dorința arzătoare de a renunța la orice trăsături umane este prezentată într-o serie de experimente a căror succes sau eșec este la libera interpretate a privitorului. A te mărita cu o plantă pentru a-i „adopta” acesteia specia, a te pune pe jos dezbrăcat și a-ți lasă celulele să facă un exercițiu de fotosinteză sau de a pretinde că ești o floare. Acestea experimente sunt doar încercări disperate care descriu frustrarea ființei umane și încercarea sa de a fi ființă umană. Natura statică și calmă a experimentelor, extrasă din firea plantelor, este menită să inducă privitorul într-o stare meditativă, cu scopul de a-și regândi poziția în ecosistemul din care face parte.

Notă:  

Expoziția va fi vernisată printr-un performance realizat de artistă intitulat ”Three Drawings”, în 1 septembrie de la ora 19:30.

 

Organizator:  

Organizator: META Spatiu

Parteneri: Aethernativ

Realizat cu sprijinul: Primăria Municipiului Timișoara, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, Muzeul de Artă Timișoara, Direcția Județeană pt. Cultură Timiș

Scroll up Drag View