ProgramExpozitieGeorge Roșu | No tank you

George Roșu | No tank you

Timișoara – Bld. Mihai Viteazu nr. 1

19 mai - 12 iun 2022

Deschidere:
19.00

Artist: 

Josépha Blanchet, Cosmin Haiaș, Mălina Ionescu, Andreea Medar, Silvia Moldovan

Curator:  

Mirela Stoeac-Vlăduți

s
Lloyd Beak

Artist

s
Yoko Nan

Artist

s
Chris Winter

Artist

“No tank you”, expoziția artistului George Roșu din cadrul MV sci-art este o reacție comentariu la situația actuală – războiul din Ucraina și instabilitatea globală cauzată de acesta.

Intervenția în spațiu generează un dialog și o legătură necesare între spațiul instituției, cel al galeriei și spațiul public, și în același timp articulează una dintre principalele direcții/deschideri ale unui program expozițional, educațional și curatorial în proces de coagulare.
 
Imagini simbolice care comunică și astfel generează atitudini, laconice, în cheie ironică, incomode dar nu agresive, desenele lui George Roșu atrag atenția asupra unor evenimente și realități sociale și politice dar și asupra propriei identități și poziționări, aflate la rândul lor într-o interogare constantă.
 

𝐌𝐄𝐓𝐀 𝐒𝐩𝐚𝐭̦𝐢𝐮 (activă din 2016) dezvoltă proiecte de artă contemporană ce sprijină și prezintă lucrările unor artiștil români și internaționali, cu intenția de a oferi o perspectivă pătrunzătoare asupra scenei artistice din Europa Centrală. Până în anul 2022, când s-a mutat într-un spațiu propriu, META Spațiu a operat ca un spațiu de artă eteric, ,,parazitând” alte spații – muzee, galerii, spații publice – cu scopul de a dezvolta colaborări, pe termen mediu și lung, cu alte entități artistice și de a contribui activ la promovarea artei și artiștilor contemporani în diverse contexte.

𝐌𝐕 𝐬𝐜𝐢-𝐚𝐫𝐭 este un centru de știință și artă contemporană fondat de Universitatea Politehnică din Timișoara și META Spațiu, care își propune să genereze descoperire, dialog și colaborare transdisciplinară.

Notă:  

Evenimentul face parte din Noaptea Albă a Galeriilor Timișoara

 

Organizatori:  

Organizatori: META Spațiu Timișoara & MV sci-art, Universitatea Politehnica Timișoara

 

Scroll up Drag View