ProgramExpozitieAugust grass – Nothing much to do | Biohazard

August grass – Nothing much to do | Biohazard

Calpe Gallery – str. Hector nr. 1

20 aug 2020 - 02 sep 2020

Program vizitare:
Marți – Vineri 13.00 19.00
Sâmbătă
12.00 16.00

Artiști: 

Mălina Ionescu & Andreea Medar

Curator:  

Mirela Stoeac-Vlăduți

s
Lloyd Beak

Artist

s
Yoko Nan

Artist

s
Chris Winter

Artist

Instalația creata de Malina Ionescu si Andreea Medar deschide Biohazard – Activation, prim capitol introductiv al proiectului expozitional “ANTHROPOCENE | New Species”, organizat de galeria de artă contemporană META Spațiu.

Atât această primă parte – cu rol de agent activator – cât și întregul proiect sunt structurate ca o serie de evenimente – expoziții centrale și pop-ups în spații neconvenționale, intervenții în spațiul public sau online, performance, proiecții de film, prezentări și ateliere. Titlul ales pentru proiectul August grass / Nothing much / To do este o trimitere la un haiku al scriitorului Jack Kerouac, și păstrează încărcătura poetică și reflexivă a acestuia, în același timp fiind însă mai puțin narativ, autoreferențial și descriptiv.

Intervenția realizată de Andreea Medar și Malina Ionescu este o inversare simplă a relației dintre pavajul de beton – acest loc comun al amenajării urbane și pământul, o trimitere directă la necesitatea regenerării naturale și a schimbării relației omenirii cu locul, locuirea și mediul. Este o invocare a capacității reactive a naturii, în același timp salvatoare și amenințătoare. Dinamica dintre omenire și elementul natural se desfășoară mereu între cei doi poli – armonic și antagonic, între lupta împotriva naturii și pentru ea, între supraviețuirea prin îmblânzirea naturii și pledoaria pentru sălbăticie, a cărei reinstaurare este simultan imposibil de generat, susținut sau dimpotrivă, de controlat.

Instalația este un enunț care conține atât problema cât și reacția la dezechilibrul în care ne aflăm la nivel global. Ea este în același timp o constatare și un obiectiv, o observație a fragilității, a vulnerabilității comune și interdependente a omului și a naturii, o reacție nostalgică și o tindere către o – regăsită sau nouă – stare de echilibru.

Notă:  

Eveniment de deschidere: Vineri, 29.11.2019, ora 6 PM

 

Organizator:  

Galeria de artă contemporană META Spațiu, în parteneriat cu galeria Calpe

Cu sprijinul: Primăria Timișoara, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, UVT Facultatea de Arte și Design

 

Scroll up Drag View