ProgramArtist talkDezbaterea Touch Me Not – Politicile Corpului la Timisoara

Dezbaterea Touch Me Not – Politicile Corpului la Timisoara

Universitatea de Vest Timișoara – Aula Magna

27 sep 2019

Interval orar:
18.00
00.00

Moderator:  

Mugur Daniel Ciumageanu

s
Lloyd Beak

Artist

s
Yoko Nan

Artist

s
Chris Winter

Artist

Vineri 27 sept, la invitația Universitatea de Vest din Timișoara, în cadrul Săptămâna de inițiere la UVT, echipa controversatului film TOUCH ME NOT – câștigătorul Ursului de Aur la Berlinale – Berlin International Film Festival – invită publicul tânăr din mediul universitar la o călătorie de auto-cunoastre: despre intimitate, relația cu propriul corp și modul în care ne raportăm la Celălalt, despre capacitatea noastră de empatie.

Alături de protagoniștii-cheie ai filmului, pasionați activiști pentru drepturile omului din Europa și regizoarea filmului Adina Pintilie, va invitam la un dialog despre subiecte acute precum: corpul devenit „câmp de luptă” pentru ideologii, intimitatea și dizabilitatea, drepturile femeii și egalitatea de gen, libertatea personală și curajul de fi tu însuți, frumusețea diferită de norme.
Dezbaterea va fi moderată de Mugur Daniel Ciumageanu, psihoterapeut si lector univ. dr. la Universitatea de Vest din Timișoara, Director Programe de Formare la Asociația Română de Terapie Comportamentală și Cognitivă (ARTCC).

O întâlnire transformativă între studenți si comunitățile vulnerabile vizate de film: despre diversitate, incluziune, despre respectul pentru Celălalt și posibilitatea schimbării de mentalități.

Notă:  

Dezbaterea va avea loc in limba engleza, și va beneficia de traducere simultană.

 

Organizatori:  

Eveniment co-organizat de: Universitatea de Vest din Timișoara – Săptămâna de inițiere la UVT

Partener: META Spațiu

Turneul educațional de dezbateri TOUCH ME NOT – POLITICILE CORPULUI este un proiect organizat de Asociația Culturală MANEKINO și MANEKINO Film, în parteneriat cu Friedrich-Ebert-Stiftung Romania,
co-finanțat de AFCN și Ministerul Culturii și Identității Naționale cu sprijinul Institutul Francez din România, Ambasada Germaniei Bucureşti, Goethe-Institut Bucuresti, Uniunea Cineastilor din Romania – UCIN, Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” Bucureşti, sponsori principali AQUA Carpatica, Domeniile Samburesti, Grup Transilvae, susținut de Cărturești.


 

Scroll up Drag View