Zine | #stART | Ateliere de artă contemporană

Zine | #stART | Ateliere de artă contemporană

Eveniment online

1 noiembrie 2020

Detalii eveniment:

Coordonator atelier: Alexandra Boaru

#stART Baroque||Urban este o serie de ateliere educaționale propuse și adaptate de galeria de artă contemporană META Spațiu pentru mediul online și susținute de artiștii invitați în proiect.

Revistele de tip zine sunt un o modalitate foarte la indemana de a crea mici albume care sa contina poze, texte sau collage facute in casa. În cadrul acestui workshop susținut de artista Alexandra Boaru, participantii vor invata cum sa alcatuiasca o asemenea publicație și cum sa selecteze imaginile acestea dezvoltandu-si abilitatile in a crea o naratiune vizuala.

Puteți observa, în video-ul de mai jos, cum puteți să vă realizați voi înșivă ‘zine’-ul care să vă reprezinte.

Nu uita să fotografiezi fiecare lucrare și mai ales nu uita să ne trimiți, dacă dorești, lucrările tale la adresa metaspatiu@gmail.com. Distracție plăcută!

 

Copiii dețin un repertoriu comportamental vast în relația cu arta contemporană, folosindu-și mintea, simțurile tactile și emoționale, precum și interacțiunea directă, pentru a răspunde subiectului artistic și pentru a interpreta o lucrare de artă. Când li se oferă oportunitatea de a se exprima ei înșiși artistic, copiii au șansa de a pătrunde mai bine sensul artei contemporane.

Seria de ateliere #stART și-a propus, încă de la prima ediție, să le ofere copiilor șansa de a-și folosi creativitatea, curiozitatea și ingenuitatea, într-un mod productiv care să îi ajute să își dezvolte gusturile și percepțiile estetice, corelat cu dorința de a întări legăturile sociale comunitare pentru cei mici în afara mediului școlar instituțional. Etapele prin care ei se adaptează procesului necear obținerii valorilor comunitare au loc, conform studiilor (Etike S. – “Primary age – the problematic necesseity of art education”), până la vârsta de 14 ani, iar educația artistică îi ajută să își formeze personalitatea individuală și socială, contribuind și la definirea comunității din care fac parte. Un copil care este capabil să se exprime prin artă va deveni apt să își dezvolte un comportament social și individual sănătos, o gândire analitică și aptitudini de comunicare sporite.

Educația artistică realizată de artiști, în afara cadrului clasic instituțional, îi dă copilului posibilitatea de a experimenta direct modelele actuale de concept și pratică artistică, prin intermediul unor procese active, bazate pe observare, cercetare, descoperire, practică, exprimare liberă și producție autonomă. Un individ educat în această direcție își dezvoltă aptitudinile de chestionare a fenomenelor sociale și a mediului în care trăiește, de formare a propriei identități, de adaptare la comunitatea din care face parte și de dezvoltare a unei viziuni unice și dinamice asupra vieții.

 

Organizatori: META Spatiu

Proiect realizat cu sprijinul: Consiliul Județean Timiș

Next project
Scroll up Drag View