Workshopuri de arta contemporana pentru copii #stART

Workshopuri de arta contemporana pentru copii #stART

Program:

Sâmbătă, 14 decembrie, ora 12:00 – tur ghidat cu Mihaela Irimescu, specialist din cadrul Muzeului de Arta Timisoara.
Duminică, 15 decembrie, ora 13:00 – atelier de foto colaj cu artista Josepha Blanchet
Miercuri, 18 decembrie, ora 14:00 – atelier de fotografie experimentala cu artista Alexandra Boaru.

 


Detalii eveniment:

Baroque II Urban, proiectul de artă contemporană aflat la cea de-a patra editie, a acordat, încă de la început, importanță inițierii copiilor în fenomenul artistic, prin atelierele practice desfășurate special pentru aceștia în cadrul componentei #stART. Vă invităm să vă înscrieți copiii (cu vârste cuprinse între 7-12 ani) la worskshop-urile gratuite (locurile sunt limitate – maximum 15 copii) care vor avea loc în perioada 14 – 18 decembrie, susținute de artiști si profesionisti cu experiență.

Arta și experiența artistică sunt un fenomen interior, care lucrează cu intelectul la un nivel profund, care nu mai depinde de nivelul de pregătire, de bogăția și valoarea cunoștințelor, fiind, de fapt, o întâlnire care lucrează cu afectele, înainte de a lucra cu mintea. Iar acest lucru trebuie re-învățat, însă nu din privința unei arte care se adresează sufletului, ci din perspectiva unui suflet care a fost, de la bun început, deschis experienței artistice.

VIZIUNE:

Turul ghidat realizat de Mihaela Irimescu, specialist din cadrul Muzeului de Arta din Timisoara, le oferă copiilor noi perspective asupra modului în care privesc lumea din jurul lor, dar și a celui în care își exprimă trăirile interioare prin intermediul artei, formei și al culorii. În acest mod, ei își vor dezvolta creativitatea, inteligența și talentul artistic.

CUNOAȘTERE:

Atelierul de foto-colaj, coordonat de artista Josepha Blanchet, este mijlocul prin care copiii pot experimenta mai profund relația cu materia și felul în care aceasta poate deveni suport pentru expresia propriilor idei artistice.

POSIBILITATE:

Atelierul de fotografie experimentala realizat de artista Alexandra Boaru ii va ajuta pe cei mici sa priveasca lumea din jurul lor cu o privire proaspata si atenta, pentru a putea observa ca, de multe ori, cele mai, aparent, mici sau neimportante lucruri, sunt cele care ne pot oferi surprinderea estetica.

 

Informații și înscrieri pe pagina de Facebook: Baroque II Urban.

Cursurile se adresează unei grupe care va fi formată din maximum 15 copii, se vor desfășura în cadrul Muzeului de Arta din Timisoara și vor fi susținute de către artiști cu experiență în domeniul artistic și în comunicarea cu copiii. 

Notă:

Atelierele se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 7 si 12 ani si vor avea loc la Muzeul de Arta din Timisoara.
Accesul la toate workshopurile este gratuit si permis pe baza de inscriere printr-un mesaj pe pagina Baroque II Urban, in care se va specifica numele, varsta copilului inscris si un numar de contact.


Organizatori:

Organizatori: META Spatiu, Muzeul de Arta Timisoara – Palatul Baroc

Proiect realizat cu sprijinul: Primaria Timisoara, Consiliul Judeţean Timiş și Casa de Cultura a Municipiului Timisoara

Next project
Scroll up Drag View