Tur Ghidat / 14 Aug – Apocalipsa Elefantului Alb

Tur Ghidat / 14 Aug – Apocalipsa Elefantului Alb

Vă invităm la cel de-al doilea și neconvenționalul turul ghidat prin expoziția de artă contemporană Apocalipsa Elefantului Alb.

Ghid: Mirela Stoeac-Vlăduți

Curatori: Mălina Ionescu, Mirela Stoeac-Vlăduți

“Apocalipsa elefantului alb” este o cercetare asupra momentului pe care îl traversăm, definit de o schimbare completă de paradigmă. Schimbarea este în același timp inevitabilă și necesară – din puncte de vedere diferite, dar, convergent, ea este, simultan, consecință și soluție.
Un astfel de discurs va include în mod necesar mai multe direcții, aparent contradictorii, de la cele care acuză dispariția – și necesitatea păstrării – unor valori, până la cele care deplasează perspectiva din exterior în interiorul unei realități / serie de realități virtuale.
Critic sau contemplativ mai curând decât narativ, parcursul expozițional se articulează din mai multe ipostaze ale transformării, concentrat în jurul unui nucleu de demersuri artistice care identifică soluții în forme de activism social, ecologic și pedagogic sau dimpotrivă, într-o zonă a ficțiunii, a speculației și a explorării granițelor cu un metavers care este în același timp extensie și alternativă.

 

Organizatori: META Spatiu

Proiect cofinanțat de: Consiliul Județean Timiș

 

Notă:
  • Număr de locuri limitat: 20 de persoane. Înscriere se poate face completând formularul de AICI (https://forms.gle/VUeUzzFjGHYWVTCA8)
  • Nu se percepe taxa de ghidaj. Accesul se face pe baza biletului de intrare în expoziție (10 lei sau 5 lei pentru studenți/elevi/etc)
  • Evenimentul va fi organizat cu respectarea măsurilor de prevenție Covid în vigoare
14 aug: 11.00
Loc: Piața Libertății nr. 5
Prev project Next project
Scroll up Drag View