Teatru participativ | #stART | Ateliere de artă contemporană

Teatru participativ | #stART | Ateliere de artă contemporană

Eveniment online

31 octombrie 2020

Detalii eveniment:

Coordonator atelier: Olga Török

#stART Baroque||Urban este o serie de ateliere educaționale propuse și adaptate de galeria de artă contemporană META Spațiu pentru mediul online și susținute de artiștii invitați în proiect.

Următoarele două workshopuri sunt dedicate teatrului contemporan. O oră de exercitii de improvizatie de teatru pe Zoom, susținută de actrița Olga Török (actriță la Teatrul German de Stat din Timișoara), în cele două sesiuni de workshop, în care vom explora și vom rescrie poveștile unor tablouri celebre, pentru a descoperi modul în care imaginile iconice produc efecte asupra manierei în care privim lumea din jurul nostru. Personajele pictate vor reveni la viață și vor primi text și voce în cadrul acestui workshop, iar actorii din prim plan puteți deveni chiar voi. Decorul îl facem prin virtual background si gata e show-ul!

Dacă ai între 7 și 12 ani înscrie-te pentru atelierul de miercuri, 21.10.2020 de la ora 16.00 și la cel de sâmbătă, 31.10.2020, de la ora 12.00.

Atelierele de teatru participativ susținute de actrița Olga Török au ca scop crearea unui cadru inclusiv pentru copiii care sunt interesați de îmbunătățirea comunicării, a dezvoltării tehnicilor de improvizație, precum și de oportunitatea de a participa activ în procesul creativ, devenind, astfel, participanți, nu doar observatori pasivi.

 

Copiii dețin un repertoriu comportamental vast în relația cu arta contemporană, folosindu-și mintea, simțurile tactile și emoționale, precum și interacțiunea directă, pentru a răspunde subiectului artistic și pentru a interpreta o lucrare de artă. Când li se oferă oportunitatea de a se exprima ei înșiși artistic, copiii au șansa de a pătrunde mai bine sensul artei contemporane.

Seria de ateliere #stART și-a propus, încă de la prima ediție, să le ofere copiilor șansa de a-și folosi creativitatea, curiozitatea și ingenuitatea, într-un mod productiv care să îi ajute să își dezvolte gusturile și percepțiile estetice, corelat cu dorința de a întări legăturile sociale comunitare pentru cei mici în afara mediului școlar instituțional. Etapele prin care ei se adaptează procesului necear obținerii valorilor comunitare au loc, conform studiilor (Etike S. – “Primary age – the problematic necesseity of art education”), până la vârsta de 14 ani, iar educația artistică îi ajută să își formeze personalitatea individuală și socială, contribuind și la definirea comunității din care fac parte. Un copil care este capabil să se exprime prin artă va deveni apt să își dezvolte un comportament social și individual sănătos, o gândire analitică și aptitudini de comunicare sporite.

Educația artistică realizată de artiști, în afara cadrului clasic instituțional, îi dă copilului posibilitatea de a experimenta direct modelele actuale de concept și pratică artistică, prin intermediul unor procese active, bazate pe observare, cercetare, descoperire, practică, exprimare liberă și producție autonomă. Un individ educat în această direcție își dezvoltă aptitudinile de chestionare a fenomenelor sociale și a mediului în care trăiește, de formare a propriei identități, de adaptare la comunitatea din care face parte și de dezvoltare a unei viziuni unice și dinamice asupra vieții.

 

Organizatori: META Spatiu

Proiect realizat cu sprijinul: Consiliul Județean Timiș

Prev project Next project
Scroll up Drag View