Participatory Performative Workshop by Sergiu Matiș

Participatory Performative Workshop by Sergiu Matiș

5 octombrie 2019 | Muzeul Național de Artă Timișoara – Piața Unirii nr. 1

Interval orar: 12.00-15.00

Detalii eveniment:

Performer: Sergiu Matiș
Curator al evenimentului WORK IN PROCESS: Mirela Stoeac-Vlăduți

Sâmbăta aceasta, începând cu ora 11:00, galeria META Spatiu si Muzeul de Arta din Timisoara au plăcerea să vă invite în spațiul Muzeului de Artă din Timișoara, în Sala Baroc, la un workshop-ul performativ The Visible Thinking Body susținut de artistul contemporan Sergiu Matis.În cadrul acestui atelier situat la intersecția artelor spectacolului cu sunetul, vom deveni, alături de Matis, un instrument de navigare în apele propriilor emoții, într-un cadru participativ și, de asemenea, performativ.

The Visible Thinking Body (VTB) este o practică performativă care gândește corpul în mișcare cu ajutorul unor „instrumente de navigație”. Concentrându-ne atenția, observând mișcările inerente inițiale, procesul începe cu detectarea punctului generator al mișcării. Ce ne pune în mișcare și ce ne mișcă în prezent, cum ne poziționăm și pentru ce suntem dispuși să luăm poziție?

Pe lângă focusul centrat pe începuturi și pe seria de mișcări ce se desfășoară din logica înscrisă în momentul inițial, care devin mai apoi „evenimente” , vom analiza, de asemenea, diferite modalități de colecționare a artefactelor – momente și situații care apar în timpul navigării. Cum performează o astfel de colecție?

Sergiu Matis s-a născut în Cluj-Napoca, România. A studiat dansul la Liceul de Coregrafie din Cluj, iar apoi la Akademie des Tanzes Mannheim, unde a sudiat sub îndrumarea lui 𝐓𝐚𝐧𝐳𝐬𝐭𝐢𝐟𝐭𝐮𝐧𝐠 𝐁𝐢𝐫𝐠𝐢𝐭 𝐊𝐞𝐢𝐥. Matis și-a început cariera profesională la Tanztheater Nürnberg.
Din 2008 locuiește la Berlin, unde a lucrat cu artiști printre care Colette Sadler, stammer productions, Yossi Berg, Oded Graf, Daniel Kok și Jee-Ae Lim. Din 2009, dansează în numeroase producții de Sasha Waltz & Guest. În 2014 și-a încheiat masterul în Solo / Dance / Authorship (SODA) la HZT Berlin.
Pe lângă corp, Matis își folosește vocea ca pe un instrument pentru dans. El coregrafiază sensul și ideile folosind limbajul ca unealtă performativă. Coregrafiile lui Sergiu Matis au fost prezentate atât la Berlin, cât și în teatrele internaționale.

 

Notă:

Atelier deschis pentru toate vârstele.
Workshop derulat în cadrul proiectului Baroque II Urban 2019

 


 

Organizatori: META Spatiu
Parteneri: Casa Artelor – Directia Judeteana pentru Cultura Timis, kinema ikon, Prospero Delicii, Aethernativ, D’arc Timisoara, librăria La Două Bufniţe, Agape artă&natură
Partener media: Radio Guerilla
Cu sprijinul: Primăria Municipiului Timișoara, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, Muzeul de Artă Timișoara – Palatul Baroc.
Sound: Sergiu Matiș

Prev project Next project
Scroll up Drag View