Fotografie fără cameră (metode alternative) | #stART | Ateliere de artă contemporană
Eveniment online
29 octombrie 2020
Detalii eveniment:
Coordonator atelier: Alexandra Boar
#stART Baroque||Urban este o serie de ateliere educaționale propuse și adaptate de galeria de artă contemporană META Spațiu pentru mediul online și susținute de artiștii invitați în proiect.
Cum ar fi sa faci o poza fără un aparat foto, folosind doar materiale pe care le ai în casa? Acest workshop propune experimentarea metodelor de printare prin utilizarea unei tehnici simple (choro prints) prin care cu ajutorul luminii putem printa pe frunze. Făcând o excursie în cel mai apropiat parc poți face rost de materialele necesare și poți începe sa faci printuri folosind resurse ecologice.
Nu uita să fotografiezi fiecare lucrare și mai ales nu uita să ne trimiți, dacă dorești, lucrările tale la adresa metaspatiu@gmail.com. Distracție plăcută!
Copiii dețin un repertoriu comportamental vast în relația cu arta contemporană, folosindu-și mintea, simțurile tactile și emoționale, precum și interacțiunea directă, pentru a răspunde subiectului artistic și pentru a interpreta o lucrare de artă. Când li se oferă oportunitatea de a se exprima ei înșiși artistic, copiii au șansa de a pătrunde mai bine sensul artei contemporane.
Seria de ateliere #stART și-a propus, încă de la prima ediție, să le ofere copiilor șansa de a-și folosi creativitatea, curiozitatea și ingenuitatea, într-un mod productiv care să îi ajute să își dezvolte gusturile și percepțiile estetice, corelat cu dorința de a întări legăturile sociale comunitare pentru cei mici în afara mediului școlar instituțional. Etapele prin care ei se adaptează procesului necear obținerii valorilor comunitare au loc, conform studiilor (Etike S. – “Primary age – the problematic necesseity of art education”), până la vârsta de 14 ani, iar educația artistică îi ajută să își formeze personalitatea individuală și socială, contribuind și la definirea comunității din care fac parte. Un copil care este capabil să se exprime prin artă va deveni apt să își dezvolte un comportament social și individual sănătos, o gândire analitică și aptitudini de comunicare sporite.
Educația artistică realizată de artiști, în afara cadrului clasic instituțional, îi dă copilului posibilitatea de a experimenta direct modelele actuale de concept și pratică artistică, prin intermediul unor procese active, bazate pe observare, cercetare, descoperire, practică, exprimare liberă și producție autonomă. Un individ educat în această direcție își dezvoltă aptitudinile de chestionare a fenomenelor sociale și a mediului în care trăiește, de formare a propriei identități, de adaptare la comunitatea din care face parte și de dezvoltare a unei viziuni unice și dinamice asupra vieții.
Organizatori: META Spatiu
Proiect realizat cu sprijinul: Consiliul Județean Timiș