ProgramExpozitieMarina și Ulay

Marina și Ulay

Muzeul de Artă Timișoara – Piața Unirii nr.1

10 sep 2018

Interval orar:
M-V 19.00 20.00

Artiști:

Maia Morgenstern, Marius Bodochi

Scenariu:

Edith Negulici

Povestea de dragoste, zbuciumul artistic, amintirea unora dintre cele mai impactante performance-uri artistice din istorie, ale Marinei Abramović și Ulay, vin, în premieră, în fața publicului timișorean.

Ce actriță ar fi putut să exprime mai bine forța creativă și spiritul puternic al Marinei Abramović decât Maia Morgenstern, care este ea însăși un artist desăvârșit, o prezență impetuoasă și un talent excepțional al scenei românești și internaționale de teatru și film?

La fel și Ulay, fostul partener de viață al Marinei, un artist adevărat, dar a cărui operă a fost mereu umbrită de scandalurile avute cu fosta sa iubită, interpretat de Marius Bodochi, un actor de mare profunzime și un reper al teatrului românesc.

Pe un scenariu al dramaturgei Edith Negulici, Maia Morgenstern și Marius Bodochi vor susține un spectacol-lectură în cadrul expoziției WOMAN, ALL TOO WOMAN, organizată de META Spatiu și Muzeul de Artă Timişoara, în care este prezentă și celebra instalație a Marinei Abramović – Balkan Baroque. Spectacolul, care urmează a fi lansat la Teatrul Evreiesc de Stat din București, aduce în prim plan relația și personalitățile complexe a doi artiști importanți de pe scena contemporană internațională.

Spectacolul este urmat de un moment muzical, un recital la harpă, susținut de Iulia Moldovan.

Notă:  

Intrarea este liberă.
Intrarea este recomandată persoanelor peste 18 ani.

 

Organizator:  

Organizatori: META Spatiu
Parteneri: Muzeul de Artă Timișoara, Tarom, Agentia de Print, Filarmonica Banatul, Casa de Cultura a Studentilor Timisoara, Prospero Delicii, The Woman, Thesaurus Wines, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

Scroll up Drag View