Baroque ǁ Urban – FIKL & Josepha Blanchet

ProgramExpozitieBaroque ǁ Urban – FIKL & Josepha Blanchet

Muzeul de Artă Timișoara – Piața Unirii nr.1

23 iul - 23 sep 2016

Vernisaj:
23 iul, ora 19.00

 

Artiști: 

FIKL, Josepha Blanchet

Curatori:  

Mirela Stoeac-Vlăduți, Victor Neumann

s
Lloyd Beak

Artist

s
Yoko Nan

Artist

s
Chris Winter

Artist

BaroqueǁUrban este un proiect pilot pentru muzeele din România și marchează un itinerariu complex, pornind de la colecția de baroc imperial a Muzeului de Artă Timișoara, ajungând în prezent, prin intermediul picturilor monumentale ale maestrului Gheorghe Fikl și proiectând o posibilă versiune a viitorului baroc, într-un dark room experimentarium, un concept al artistei franceze Josepha Blanchet.

Vernisajul expoziției va avea loc în 23 iulie, ora 19.00, la Muzeul de Artă Timișoara – Palatul Baroc, Piața Unirii nr. 1.

Primul segment al expoziției De la baroc la neo baroc, organizată în cadrul proiectului Baroque ||Urban, va aduce în prim plan moștenirea barocă a Timișoarei cu obiecte de colecție ale Muzeului de Artă din Timișoara, dar și din colecția personală a familiei Herczeg.

Al doilea segment al expoziției îl aduce în prim plan pe unul dintre cei mai apreciați artiști contemporani, timișoreanul Gheorghe FIKL într-un melanj inedit de istorie, artă și instalație digitală, reprezentând o aplicație a unei forme moderne de coagulare a trei dimensiuni importante ale dezvoltării orașului (trecut, prezent, viitor). Fikl este considerat unul dintre reprezentanții de top ai stilului neo-baroc. Lucrări ale acestuia se găsesc într-unele dintre cele mai apreciate colecții private ale Europei cum ar fi cea aPrințului Charles de Wales.

Prin acest proiect ne propunem să familiarizăm timișorenii cu un nou concept de sinergie a artelor, dar și să contribuim la promovarea dimensiunii culturale a orașului de pe Bega în drumul său spre titlul de capitală culturală europeană, venind cu un mod special, inovator, de percepție a artei contemporane de către publicul larg.

Expoziția De la baroc la neo baroc se va desfășura la Muzeul de Artă din Timișoara, între 23 iulie și 23 septembrie 2016 iar mai multe detalii despre eveniment puteți găsiți pe site-ul www.baroqueurban.ro

Informații bilete

Achiziționarea biletului de intrare în valoare de 20 lei se face direct de la casieria Muzeului de Artă Timișoara. Pentru ELEVI, STUDENȚI și PENSIONARI biletul de intrare are valoarea de 10 lei.

Eenimente

Tururi ghidate și ateliere de educație culturală din cadrul expoziției

No posts were found for provided query parameters.

Organizatori:

Parteneri:

Parteneri principali: AZUR, BCR

Parteneri: Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană, Institutul Francez Timișoara, Direcția Pentru Cultură Timiș, Baroque Books&Arts

Parteneri media: Radio România Cultural, Designist, High Living, 24 FUN

Sponsori:

Sponsori: Flextronics, Riello UPS, Garage Cafe

Realizat cu sprijinul:

Organizatori: META Spatiu & SEPALE

Parteneri: Casa Artelor – Directia Judeteana pentru Cultura Timis, Forumul cultural austriac, kinema ikon, 12-14 contemporary, Complexul Muzeal Arad, Calpe, Prospero

Partener strategic: Universitatea Politehnică din Timișoara

Proiect cofinanțat de: AFCN

Video: reVoltaire

Sound: Social Networks Apocalypse by Humanfobia (attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0)

Artwork: detaliu „Breathing plastic” – Andreea Medar, shoot by Medar Mihai

Notă:
  • Evenimentul va fi organizat cu respectarea măsurilor de prevenție Covid în vigoare
  • Vernisajul va avea loc joi, 5 august, între orele 19.00 – 23.45

Scroll up Drag View