ProgramExpozitieThis is where I post from / group show

This is where I post from / group show

Timișoara – Bld. Mihai Viteazu nr. 1

5 iul - 30 iul 2022

Deschidere:
19.00

Artiști: 

𝗧𝘂𝗱𝗼𝗿 𝗖𝗶𝘂𝗿𝗲𝘀𝗰𝘂, 𝗠𝗲𝗴𝗮𝗻 𝗗𝗼𝗺𝗶𝗻𝗲𝘀𝗰𝘂, 𝗠𝗮𝗿𝘁𝗮 𝗠𝗮𝘁𝘁𝗶𝗼𝗹𝗶, 𝗥𝗮𝗱𝘂 𝗣𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝗲, 𝗗𝗮𝘁𝗲𝗷𝘂𝗶𝗰𝗲

Curator:  

Mirela Stoeac-Vlăduți

s
Lloyd Beak

Artist

s
Yoko Nan

Artist

s
Chris Winter

Artist

Arta este un mesager criptic, dar memele despre artă sunt aici să ne dea jos vălul de pe ochi.

Memele sunt într-adevăr mici ferestre către lume, spre zeitgeist și către imensitatea potențialului uman. Mema în sine este mesajul, iar mesajul nu a fost niciodată transmis atât de puternic și cu atâta intensitate de atât de mulți oameni din întreaga lume simultan.

Memele sunt, de asemenea, un lucru important în lumea artei – este uimitor cum ele accelerează și facilitează conversația și ne fac să vrem să atingem iarba împreună, știind că nu suntem singuri cu problemele noastre. Ceva ce orice recenzie de artă specializată nu poate să facă.

Înainte de cultura internetului, lumea artei aparținea muzeelor ​​și oamenilor bogați. E în mare parte la fel și astăzi, cu excepția faptului că noi, oamenii din spectrul larg al artei, putem avea acces imediat la lumea egocentrică a galeriilor blue chip, a colecționarilor de artă și a evenimentelor private de artă prin meme pe rețelele sociale. Aceste informații sunt foarte utile, deoarece cu cât știm mai multe, cu atât realizăm mai mult că nu știm mai nimic despre oamenii care conduc industria de artă de lux, acești CEOs ai lumii artei si asociații lor.

Și apoi, când terminăm disertația lol, există un întreg capitol despre DALL-E 2, noul nostru zeu al software-ului. Și apoi veți vedea o parte din arta mea, atât digitală, cât și fizică, artă care este foarte influențată de formatele de meme și de imagistica și limitările rețelelor sociale curente.
 
De asemenea, există o mică colecție de artă fizică, realizată de câțiva dintre artiștii și prietenii mei români preferați. Aceste piese ar putea fi la fel de ușor artă digitală, dar fizicalitatea lor le face mai „artă”, la fel cum comunicarea în persoană ne face mai „oameni”.
Notă:  

Evenimentul face parte din programul SCI-ART YOUR LIFE co-finanțat de AFCN.

𝑃𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑢𝑙 𝑛𝑢 𝑟𝑒𝑝𝑟𝑒𝑧𝑖𝑛𝑡𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝑚𝑜𝑑 𝑛𝑒𝑐𝑒𝑠𝑎𝑟 𝑝𝑜𝑧𝑖𝑡̧𝑖𝑎 𝐴𝑑𝑚𝑖𝑛𝑖𝑠𝑡𝑟𝑎𝑡̦𝑖𝑒𝑖 𝐹𝑜𝑛𝑑𝑢𝑙𝑢𝑖 𝐶𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎𝑙 𝑁𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙. 𝐴𝐹𝐶𝑁 𝑛𝑢 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑟𝑒𝑠𝑝𝑜𝑛𝑠𝑎𝑏𝑖𝑙𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑐𝑜𝑛𝑡̦𝑖𝑛𝑢𝑡𝑢𝑙 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑠𝑎𝑢 𝑑𝑒 𝑚𝑜𝑑𝑢𝑙 𝑖̂𝑛 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑟𝑒𝑧𝑢𝑙𝑡𝑎𝑡𝑒𝑙𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑝𝑜𝑡 𝑓𝑖 𝑓𝑜𝑙𝑜𝑠𝑖𝑡𝑒. 𝐴𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒𝑎 𝑠𝑢𝑛𝑡 𝑖̂𝑛 𝑖̂𝑛𝑡𝑟𝑒𝑔𝑖𝑚𝑒 𝑟𝑒𝑠𝑝𝑜𝑛𝑠𝑎𝑏𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑏𝑒𝑛𝑒𝑓𝑖𝑐𝑖𝑎𝑟𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑛𝑡̦𝑎̆𝑟𝑖𝑖.

 

Organizatori:  

𝐌𝐄𝐓𝐀 𝐒𝐩𝐚𝐭̦𝐢𝐮 (activă din 2016) dezvoltă proiecte de artă contemporană ce sprijină și prezintă lucrările unor artiștil români și internaționali, cu intenția de a oferi o perspectivă pătrunzătoare asupra scenei artistice din Europa Centrală și de Est. Până în anul 2022, când s-a mutat într-un spațiu propriu, META Spațiu a operat ca un spațiu de artă eteric, ,,parazitând” alte spații – muzee, galerii, spații publice – cu scopul de a dezvolta colaborări, pe termen mediu și lung, cu alte entități artistice și de a contribui activ la promovarea artei și artiștilor contemporani în diverse contexte.

 

Scroll up Drag View